قالب بندی مقاله

Home » خدمات پذیرش و چاپ » قالب بندی مقاله

رعایت استانداردهای لازم در قالب بندی مقاله یکی از مهم ترین مراحلی است که شاید دانشجویان در نگارش مقالات اول خود زیاد با آن آشنا نباشند. برای همین بسیار مهم است که با مطالعه در مورد استانداردهایی که در فرمت و قالب بندی مقالات باید رعایت شود سعی کنند تا هر چه بهتر آن ها را در نگارش مقاله خود لحاظ کنند تا مشکلی در زمینه پذیرش مقاله آن ها به وجود نیاید.

موسسه علمی و پژوهشی نصیر به عنوان یکی از موسساتی که در چند سال گذشته اقدام به ارائه کلیه خدمات علمی و پژوهشی به دانشجویان در داخل کشور کرده است نکات مورد نیاز را در ارتباط با نگارش مقاله و رعایت استانداردهای لازم در قالب بندی آن در اختیار شما قرار دهد.

قالب بندی مقاله
قالب بندی مقاله

آشنایی با اهمیت قالب بندی مقاله

شاید در صورتی که برای اولین بار است اقدام به نگارش مقاله می کنید و قصد دارید برای اولین بار یافته های علمی و نتایج مشاهدات آزمایشگاهی و یا تجربی خود را در قالب مقاله در اختیار سایر افراد جامعه و به خصوص قشر تحصیل کرده قرار دهید در مورد فرمت نگارش مقاله و یا قالب بندی آن اطلاع چندان زیادی نداشته باشید.

این در حالی است که همه مجلات علمی معتبر از یک فرمت استاندارد در نوشتن مقاله تبعیت می کنند و هر نویسنده ای هم که قصد انتشار مقاله خود در این نشریه های علمی را داشته باشد باید از این فرمت برای نوشتن مقاله خود استفاده نماید. در مواردی از فرمت مقاله با نام قالب بندی مقاله نیز استفاده می شود که ما در این متن از هر دوی آن ها استفاده کرده ایم.

البته به طور کلی ممکن است که هر نشریه و یا مجله علمی برای خود فرمت استاندارد و یا قالب بندی ویژه ای را با تمام جزئیات داشته باشد که نویسنده باید همه آن ها را در نوشتن مقاله خود لحاظ کند تا بتواند مقاله خود را در آن نشریه و یا مجله به چاپ برساند.

اما به طور حتم قبل از جزئیات باید از کلیات نوشتن مقاله آگاه باشید تا بتوانید در نگارش مقاله از این کلیات در قالب بندی مقاله تبعیت کنید. در غیر این صورت ممکن است همه زحمات شما به هدر خواهد برود که این نشان دهنده اهمیت رعایت قالب بندی مقالات در زمان نگارش آن می باشد.

اصول قالب بندی مقاله

اگر چه هر مجله علمی و یا ژورنال معتبر ممکن است در استاندارد نگارش مقالات علمی با دیگری تفاوت داشته باشد اما در کل همه مجلات در کلیات نوشتن مقاله و الزامات آن با هم یکسان هستند و تفاوتی در این زمینه ندارند. برای مثال هر مقاله ای که می خواهد نوشته شود باید دارای یک مقدمه باشد. در مقدمه قبل از بیان مطالب اصلی نویسنده سعی می کند مخاطب را با پیش زمینه تحقیقات انجام شده آشنا کند.

برای همین حتی قبل از این که در مورد ژورنال علمی که قصد ارسال مقاله خود برای چاپ به آن را دارید تصمیم بگیرید، باید با فرمت کلی نوشتن مقالات علمی یا کلیات قالب بندی مقاله آشنا شوید. ما در ادامه در مورد این بخش های اصلی که باید در هر مقاله ای وجود داشته باشد بیشتر صحبت خواهیم کرد.

صفحه عنوان در فرمت بندی مقالات

اولین بخش که در یک مقاله در معرض دید مخاطبان قرار خواهد گرفت صفحه عنوان آن می باشد که در آن شما شاهد عنوان مقاله و نام نویسنده های آن مقاله خواهید بود. در این صفحه ممکن است که تحصیلات و یا آدرس ایمیل نویسنده ها و محل تحصیل آن ها نیز درج شده باشد. در صفحه اول علاوه بر موارد ذکر شده شما شاهد چکیده مقاله خواهید بود که کل مقاله را به طور خلاصه به خواننده منتقل خواهد کرد تا در صورت علاقه به خواندن مقاله ادامه بدهد.

علاوه بر موارد ذکر شده بخشی از صفحه عنوان نیز به بیان کلمات کلیدی اختصاص می یابد که بیشتر در ارتباط با رشته علمی و فناوری های روز دنیا هستند که مقاله در حوزه تخصصی آن ها نوشته شده است.

مقدمه در فرمت بندی مقالات

پس از چکیده و عنوان مقاله که در بالا به آن اشاره شد شما باید بخش مقدمه مقاله خود را تنظیم کنید. در این بخش نیازی به بیان نتایج تحقیقات شما نمی باشد و تنها به بیان پیش زمینه های مورد نیاز برای بیان یافته های خود در بخش های بعدی مقاله خواهید پرداخت. شما ممکن است در این بخش به نتایج مقالات دیگری که در ارتباط با موضوع شما نوشته شده است اشاره کنید و دلایلی که لازم بود یک مقاله جدید توسط شما به نگارش در اید را بیان کنید.

برای همین است که مقدمه مقاله به طور معمول با بیانی روان و بدون اصطلاحات تخصصی زیاد سعی می کند تا مخاطب را با دلیل انجام تحقیقات و دلیل نوشتن مقاله آشنا کند. به طور حتم این بخش نیز تاثیر خود را در قالب بندی مقاله دارد و به هیچ وجه قابل حذف نخواهد بود.

متن اصلی در قالب بندی مقالات

پس از این که مقدمه مقاله خود را به پایان رساندید باید روی کارهای علمی خودتان در متن اصلی مقاله تمرکز کنید و سعی کنید با روش های ریاضی یا با بیان نتایج آزمایشگاهی و یافته های خود مخاطب را با روشی که از آن برای دست یافتن به نتیجه های آزمایش و یا نتایج مقاله استفاده کرده اید بیشتر آشنا کنید. این بخش به طور معمول تخصصی خواهد بود و در اکثر موارد تنها کسانی که در رشته علمی شما تحصیل کرده اند توان فهم مطالب گفته شده در متن اصلی مقاله را خواهند داشت.

سعی کنید در این بخش با بیانی شیوا به ذکر کارهایی که برای دست یافتن به نتیجه مقاله انجام داده اید بپردازید و ارزش کار علمی خود را به خوبی به مخاطب نشان دهید. به طور حتم در این بخش باید از استدلال منطقی استفاده کنید و یا به بیان سیر مراحل آزمایشگاهی بپردازید تا خواننده را متقاعد کنید نتایج آزمایش ها و یافته هایی که داشته اید معتبر هستند و می توان به آن ها استناد نمود.

انجام مقاله
خلاصه سازی مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.