تالیف مقاله

Home » خدمات پذیرش و چاپ » تالیف مقاله

در تالیف مقاله محدودیتی از بابت موضوع وجود ندارد که این خود جای خوشحالی دارد چرا که دست محقق برای انجام پژوهش در حیطه انتخابی به نوعی باز است. دانشجویان و پژوهشگران متعددی از نحوه تالیف یک مقاله بی اطلاع هستند و این امر به سبب آنست که در طول دوران تحصیلی آموزشی من باب نگارش و تالیف مقاله نداشته اند.

این موضوع سبب شده تا خیلی از افراد از نوشتن مقاله فراری بوده و همواره دغدغه تالیف مقاله را داشته باشند. موسسه علمی پژوهشی نصیر به کمک این افراد آمده تا آنها را در امر تالیف مقاله یاری رساند. موسسه علمی پژوهشی نصیر در تالیف مقالات، نحوه نگارش مقالات ISI و چاپ مقالات علمی و نیز چاپ مقالات ISI در مجلات علمی خبره است.

در این مقاله سعی شده تا شما را با نحوه صحیح نوشتن یک مقاله آشنا کنیم. این مقاله حتی برای افرادی که قصد تالیف مقاله علمی را دارند نیز بسیار مفید است و شما را درتالیف و چاپ مقالات علمی پژوهشی و نیز نگارش و چاپ مقالات ISI یاری میکند.

نحوه تالیف مقاله

قبل از تالیف یک مقاله باید مقالات فراوانی را پیرامون رشته اختصاصی خود مطالعه و بازبینی نمایید که این امر منعطف شدن ذهن شما را در این حیطه اختصاصی به دنبال دارد. در اینجا مراحل مهمی را قبل از تالیف مقاله باید انجام دهید آورده شده که پیرو عمل به این مراحل قطعا تالیف مقاله منحصر به فردی خواهید داشت.

نکات مهم در تالیف مقاله

در مورد دلیل تالیف مقاله مورد نظر فکر کنید، باید قبل از تالیف ذهن خود را درگیر نمایید و این سوالات را از ذهن بگذرانید:

  • آیا موضوع مقاله نو و جالب توجه است؟
  • آیا جنبه بحث برانگیزی را دارد؟
  • آیا متن تالیفی با موضوعات روز در ارتباط است؟
  • آیا راه حلی من باب حل مشکلات موجود برای ارائه دارید؟

زمانی که توانستید به این سوالات جواب مثبت و روشنی دهید میتوانید تازه کار تالف و نگارش مقاله را شروع کنید.

نوع مقالات تالیفی

*نوع مقاله خود را مشخص کنید، شما باید محور نگارش و تالیف مقاله را تعیین نمایید یعنی مشخص کنید که چه نوع مقاله ای قرار است تالیف شود. سه نوع مقاله وجود دارد:

  • مقاله علمی پژوهشی: محور اصلی در این مقالات انجام پژوهش است که خود نوآوری را شامل میشود.
  • مقاله علمی ترویجی: محور اصلی در این مقالات پژوهش های پیشین است که خلاقیت را در بر ندارد.
  • مقاله مروری: ارزیابی سازنده و البته انتقادی از پژوهش های پیشین است.

زمانی که به داده ها و نوشته های خود نگاه میکنید آنها را ارزیابی کنید و ببینید که نتایج مهم و جالبی را بدست آورده اید یا نه. در این قسمت پیشنهاد میشود تا از رهنمود های استاد راهنما کمک بگیرید. به خاطر داشته باشید که معمولا شخصی که از بیرون به موضوع نگاه کند میتواند راهنمایی شایانی برایتان داشته باشد.

مجله هدف

*مجله هدف را مشخص کنید، برای انتخاب مجله مناسب برای چاپ مقاله لازم است که به سراغ مقالاتی بروید که در تالیف مقاله خود از آنها استفاده کرده اید که قطعا تعداد زیادی از این مقالات به یک یا دو مجله محدود میشوند. آخرین مقالات چاپ شده در هر مجله را انتخاب کرده و با وسواس مطالعه نمایید و موضوعات مهمی را که چاپ شده اند را مشخص کنید.

توجه داشته باشید که اگر تحقیق شما چالش برانگیز نیست روی مجلاتی که ضریب تاثیر پایین تری دارند تمرکز کنید. ضریب تاثیر مجلات در وب سایت مجلات موجود است. سعی نکنید که مقاله تالیفی خود را برای مجلات متعدد ارسال کنید. بهتر است که مقاله را تنها برای یک مجله علمی ارسال نمایید و برای کسب نتیجه صبر کنید.

راهنمای نویسندگان

به راهنمای نویسندگان مجلات علمی توجه کنید، هر مجله علمی یک قسمت راهنمای نویسندگان دارد که باید در زمان تالیف مقاله این قسمت به طور کامل مطالعه شود. این راهنما معمولا شامل مراحل ثبت درخواست، اطلاعات کامل ویراستاری، کپی رایت، ضوابط اخلاقی و هزینه های چاپ به صورت دسترسی آزاد است. با رعایت موارد ذکر شده در راهنمای نویسندگان در وقت خود و ویراستار صرفه جویی میکنید. لازم به ذکر است که سردبیر یک مجله علمی از اینکه موارد موجود در راهنمای نویسندگان رعایت نشود، متنفر است و این را یک نوع بی احترامی محقق به مجله تلقی میکند.

ساختار مقالات

به ساختار مقاله توجه شود، چون ساختار مقالات روز به روز دچار تحول میشود لازم است تا دقت فراوانی در مطالعه راهنمای نویسندگان صورت گیرد. بخش هایی هم در انواع مقالات مشترک هستند:

  • بخش شاخص گذاری که شامل عنوان نویسندگان به همراه الاعات کاری و پژوهشی، چکیده و کلمات کلیدی است.
  • بخش اصلی که همان متن اصلی است که شامل مقدمه، روش انجام تحقیق، نتایج، بحث و نتیجه گیری میباشد.
  • بخش آخر که شامل تقدیر و تشکر، منابع، ضمائم و پیوست ها میباشد.

برای نوشتن مقاله لازم است که ساختار استاندارد IMRAD رعایت شود که این ساختار شامل گذراندن موارد زیر میشود:

برای نوشتن مقدمه باید به اینکه شما یا دیگران در ارتباط موضوع چه کارهایی و به چه منظور انجام داده اید اشاره شود.

  • برای نوشتن روش تحقیق نیز باید به چگونه انجام دادن پژوهش، اشاره داشته باشید.
  • برای نوشتن بخش نتیجه گیری باید به اینکه چه چیزی را از پژوهش بدست آورده اید را بیان نمایید.
  • برای نوشتن بحث نیز باید ذکر شود که پژوهش انجام شده کلا به چه میپردازد و معنای آن چه چیزی میباشد.

اصول اخلاقی در تالیف مقاله

*اصول اخلاقی در تالیف مقاله رعایت شود، خیلی وقت های بدون آنکه خود متوجه باشید به سرقت مطالب دست میزنید؛ دزدی نتایج دیگران را به اصطلاح سرقت ادبی گویند. سرقت ادبی بدترین موردی است که در نگارش یک مقاله صورت میپذیرد. که هم از لحاظ قانونی و هم از دید حرفه ای عواقب بدی را در پی دارد.

جمع بندی
پذیرش مقاله برای دفاع دکتری
در مصاحبه دکتری چه سوالاتی می پرسند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.